PC Games uitgespeeld.

Vanaf nu ga ik eens bijhouden welke games ik op de PC uitpeel.

12-04-2021: Just Cause 3: Alles opblazen, wingsuit met raketten en jet engine. Leuke missies, geweldige Sandbox game om uren op de meest spectaculaire manieren hele basissen op te blazen. Ik fa nu beginnen met Metro 2033, maar deel 4 ga ik zeker ook doen.

12-04-2021: MadMax: Hier was ik mee bezig toen ik Cyberpunk kocht. Maar in april toch nog uitgespeeld. Best een leuke game. Goeie actie, sommige delen zijn mooi gedetailleerd, en andere gedeelten best leeg. Maar daarvoor heb je nitro’s. Het vecht mechanisme is erg leuk, en omdat je weinig kogels hebt, wil je er soms wel ff wat sneller doorheen vechten. Omdat het herhalend wordt. Maar het is een goeie game, met een aardig verhaal. Mad Max geeft de vibe van de films goed weer.

16-03-2021: Space Marine: Soms komt er een game voorbij waar je je helemaal in op kan gaan. Cyberpunk 2077 is voor mij zo’n game. Na +100 uur heb ik de game uitgespeeld incl. alle side missies en events. Ik kan nog voor wat achievements gaan, maar verder is er niks meer doen. 5 eindes gespeeld. Misschien opnieuw beginnen om de andere prologen te spelen. Kom maar op met de DLC’s.
Als ik een RTX geforce kaart heb ga ik nog een keer spelen, met alle settings op Max. Het gedoe over de bugs waren voor een pc gamer zonder RTX echt amper aanwezig. In elke game zitten bugs, en deze heeft ze ook.
Technisch hadden ze wat kunnen leren van GTA, maar qua verhaal en sfeer, Vind ik deze vele malen beter

09-12-2020: Space Marine: Deze game had ik al een tijdje af en toe gespeeld. Eindelijk een Warhammer game die ik echt kan aanraden. Maar had deze nooit uitgespeeld. Beetje Orks afschieten. De melee attacks uitvoeren met de chainsaws is bruut. De wapens, alles uit de Warhammer boardgame in een in mijn ogen de mooist uitziende game van Games Workshop. Geen turn based, niet het boardspel naar PC brengen. Nee, gewoon brute aktie.
Toch even met een Joypad verder spelen. En komt opeens Chaos binnen vallen. In 1 stuk doorgespeeld. Eindbaas, was prachtig gemaakt. en het verhaal is goed. Had een beter einde verwacht, was niet wat ik had verwacht in ieder geval.

26-11-2020: Wolfenstein II: Ik heb hem, de collectors edition met de actionman achtige Terror Billy. De game is grafisch super gelikt. Geweldig verhaal. De setting. Alles klopt gewoon. Hoe ze Hitler neerzetten als oud seniel mannetje, prachtig. Helaas kon ik hem niet afschieten. Het personage Terror Billy is weer super. Al zijn zijn gedachten soms wat irritant. Maar dat verandert gelukkig halverwege wel. De nazi troepen zijn erg mooi gemaakt. Die pakken zijn echt mooi bedacht. Deed me een beetje denken aan de bad guy uit de comic Danger Girl. Op naar de volgende.

14-11-2020: Bioshock infinity: Deel 3 van de serie vind ik na het spelen echt wel de mooiste.
De setting, de graphics en design zijn (nu nog) erg goed.
Het verhaal begint goed, eindigt met een plottwist die ik niet zag aankomen.
De shootouts zijn anno 2020 (en na een jaar heel veel Battlefield 5, Division 2 en COD: Modern Warfare spelen wel wat minder.

12-08-2019: FarCry New Dawn: Het vervolg op 5. Zelfde map, nieuwe verhaallijn. Geweldige setting. De 2 zussen zijn goed uitgekozen. Far Cry heeft altijd hele aparte Bad Guys. Deze 2 doen niet onder. En mijn favoriete karakter komt weer terug.  En dit keer weer een mooi al goed eind goed einde. Ik kom nog wel terug voor de side missies die ik overgeslagen heb. Al zit ik nu midden in Rage 2.

30-05-2019: FarCry 5: Deze game heb ik lang over gedaan. Gewoon omdat de setting, het verhaal en gewoon roamen door het landschap te leuk was om ook maar iets te rushen. Toen ik New dawn kreeg ben ik toch maar de game gaan afronden. Het einde had ik totaal niet verwacht. Enwilde toen ook meteen door met New Dawn. In mijn ogen de leukste Far Cry tot nu toe.
De Sekteleden, het verhaal er achter. de 3 handlangers afgaan voordat je bij Joseph Seed aankomt zoals Wildlands opgezet is. Is goed gedaan. En je hoeft nu maar 1x een mast te ontgrendelen. Als je de game speelt, en je ontgrendeld de mast om zo de map te zien. Dan hoor je een goeie easter egg naar de vorige delen.

30-09-2018: Wolfenstein: The old blood: Soldier Hans is binnen, maar eerst even door met the Old Blood. Speelt net zo lekker als the new order. Nu met brandende nazi zombies. Het is dan ook echt een Stand alone DLC van die game. De game is kort, maar met een vette eind boss. Prima verhaal weer, schootouts zijn geweldig, en de game stopt precies waar the New Order begint. Had ik al gemeld nazi zombies schieten 🙂

27-08-2018: Wolfenstein: The new order: Soldier Hans Collectors edition voor Wolfenstein 2. Wat een enorme foute set. Die wil ik hebben. Tijdens het zoeken naar een mooie voor een normale prijs, ben ik begonnen met de reboot: the new order. Verhaal is goed. geen enorme diepe karakter building, maar daar zit je niet op te wachten als je deze games speelt toch… Ik niet in ieder geval. Met 2 shotguns of machinegeweren vol in de aanval. Heel fijn.
Ik vond de game prachtig. Grafisch nu nog erg hoog anno 2018. Het plaatje klopt gewoon. Lekkere brute actie, de “take downs” zijn gaaf gedaan. Nu beginnen met Old Blood, en dan door naar deel 2.

12-04-2018: Homefront: the Revolution: Deze game kreeg enorm veel commentaar. Door de slechte gameplay, de vele wisselingen van de developers, en de vele bugs.
Ik heb de game toch gekocht, met Seasonpas in een Steamsale. En met Homefront 1 die echt vet was, en alle commentaar op deze game ben ik eraan begonnen.
Het weapons systeem is leuk bedacht, al hield ik het bij 3 wapens. Het verhaal is goed. En als je door de vreemde bugs heen prikt, is het een vermakelijke game. Ik ben wel voor voor het verhaal gegaan en niet allerlei site missions. Wel lekker wat basissen overwonnen, voor de cash om upgrades te kopen. De AI is niet altijd even slim, en soms flink pittig. Waardoor je soms door een groep mensen heenrent, en daarna opeens aagevallen wordt door enemies die achter je spawnen.
Maar hij kost bijn niks meer in een steamsale, en ik zou hem gewoon een kans geven. Ik heb nog wat DLC’s die ik kan spelen, en ik denk dat ik die nog wel een kans geef. Ik heb 23 euro voor de game met seasonpass betaald. En vond het dat zeker waard. Nu betaal je de helft.

25-02-2018: Far Cry 1: Far Cry 2 trekt mij niet. En ben afgehaakt. Toch maar weer 1 gespeeld. Pure Nostalgie.
Met deze game had ik hetzelfde gevoel als toen ik hem de eerste keer speelde. Blijft een prachtig spel voor toen hij uitkwam, maar toen de vijanden monsters werden. Ben ik er doorheen gaan rushen. De hele sfeer werd anders, en voor monsters wegblazen ga ik wel Doom spelen. Daarvoor. Nog steeds een aanrader om een keer te doen.

17-02-2018: Far Cry 4: 4 nu ook uitgespeeld. Erg de tijd voor genomen om alle basissen vrij te spelen. 37 uur in totaal in zitten. Maar de Setting, de locatie is gewoon erg mooi gedaan.
Ondanks dat de gameplay erg op 3 lijkt waren er ook vernieuwingen. Autodrive is erg fijn, omdat je bij lange stukken ff kan relaxen, al rij je dan wel omstanders aan. Dat gaat dan wel weer ten koste van je mana. Ik heb uiteindelijk niemand vermoord, maar wel de helicopter nog snel neergehaald. En zag dus niet hoe Sabal en Amita zelf veranderden in dictators.
We gaan er maar van uit dat ze dan wel normaal doen 😉 Mooi spel. Nu wachten op 5. Misschien toch ff snel 2 nog oppakken of de DLC’s.

21-12-2017: Destiny 2 Main Game: Wat een game. Destiny 1 heb ik speciaal een Ps4 voor aangeschaft. Maar die kan nu wel weg. Eindelijk op de PC, en niet meer met een controller FPS games spelen. Verhaal is goed. Cutscene’s.  Levels spelen of freeroamen. HEt maakt niet uit. Het grinden voor loot wordt na een tijdje wel minder leuk. Maar dan kun je beter raids gaan doen met vrienden. Ik ben iig nog niet klaar nu ik de verhaal lijn gespeeld heb. Voor 30 euro eerst maar eens de season pass aanschaffen en door naar Level 25 (edit: ondertussen ook al).

Ik wilde maar 1 game echt graag in december. En daar gaan heel wat uurtjes inzitten. Op naar Osiris…

09-12-2017: Doctor Who: The Gunpowder Plot: Dit is alleen leuk als je van de serie houdt. Anders raad ik je de game echt af. Ik was in 3 uur door de game heen. En vond het wel vermakelijk, maar echt een toffe game is het niet. Wel leuk voor ff tussendoor tot we kunnen genieten van de Xmas special op de BBC.

08-12-2017: Far Cry 3: Far Cry 1 heb ik veel gespeeld. Uitgespeeld en online aardig wat potjes deathmatch gespeeld. Far Cry 2 ben ik wel aan begonnen, maar op 1 of andere manier kon die mij niet boeien. Ben ook na een paar missies afgehaakt. Far Cry 3  gaat weer terug qua locatie meer terug naar het eerste deel. Met een bizar karakter als bad guy. Ik heb de story mode uitgespeeld, en veel extra’s gedaan zoals alle antenne’s hacken. Ik kreeg de normal ending, ipv van de aardig F###d upte versie. Uiteindelijk zo’n 22 uur mee vermaakt tot ik toch ermee gestopt ben voor nummer 4. Als je 3 en 4 zo vlug na elkaar speelt dan is het gewoon dezelfde game, alleen andere locatie en missies. Maar de basis is zo goed als gelijk. Nu alweer 7 uur in bezig. Mij hoor je niet klagen.

15-06-2017: Bioshock 2 Remasterd: Als Big Daddy door Rapture was echt een geweldige ervaring. Alleen kwam ik vast te zitten. Een vriend kon me helpen met een saved game die net na hetgeen waar ik op vastliep (bug in het spel. Niet ik ;-)) kon starten. En kon weer door. 2 uur door een level lopen omdat de game niet snapte waar ik zat, was best balen, maar eenmaal verder in het spel snel vergeten. Het einde was bij mij van de good guys. De andere eindes hadd ook hun ding, maar blij dat ik ervoor koos om de little Sisters te redden.

19-03-2017: Bioshock 1 Remasterd: Na veel online Battlefield 1 en Titanfall 2 geweld, ben ik weer begonnen aan een Sologame. 1 die al een flinke tijd op mijn to do lijstje staat. De Bioshock games.
Met deel 1 begonnen, en het verhaal zuigt je enorm in het spel. het verhaal, de plottwist. Echt geweldig. De bedenker moet wel een hele goeie fantasy hebben om zulke horror elementen in een game te zetten. Maar het is nergens te ziek, of overdone. Ik koos ervoor om alle Little Sisters te redden, en beide einden nu gezien te hebben, misschien maar goed ook. Op naar deel 2

09-08-2016 SPEC OPS: The Line. Het verhaal, WOW, Dat had ik niet verwacht. Ik heb een paar verhaal analyses op Youtube bekeken omdat ik wat uitleg ovewr een paar dingen wilde. Verhaal laat je met wat vragen achter, en de game was best ziek op sommige punten. Maar de shoot-outs zijn goed, alleen de default key settings was totaal anders met bepaalde zaken, waardoor ik nog welleens de mist in ging, en mijn laatste checkpoint laadde.
In een uurtje of 5 uitgespeeld, En heb de andere eindes op Youtube bekeken.
Wilde daarvoor niet de hele game overspelen. Maar wie weet, ik heb 32 van de 50 prestaties ontgrendeld, en met de kennis hoe het afloopt, zal ik de cutscenes heel anders interpreteren.

PC-Spec-Ops-The-Line_TINIMA20120613_0478_3

05-08-2016 Homefront. Goed verhaal, veel te kort. in 4 uur uitgespeeld op Normal, en wel wat moeilijker dan Call of Duty. Maar het was voorbij voordat ik het doorhad.

Spoiller: Je gaat het gevecht beginnen op de Golden Gate Bridge om de stad te bevrijden, maar de brug innemen was ook het eind, ik had nog wat gevechten in de stad verwacht. 

Nouja, deel 2 is uit. Gaan we die maar een keertje proberen.

homefront_2011_game-wallpaper-1280x800

30-07-2016 Call Of Duty 4: Modern Warfare 3. Mooi einde van deze trilogy. In 6 uur uitgespeeld. Voordat ik met Black Ops begin ga ik eerst is wat anders doen dat COD.

mw3

27-06-2016 Call Of Duty 4: Modern Warfare 2. Ook met 2 avondjes (5 uur) uitgespeeld. Verhaal was een stuk beter. De airportmissie hoefde niet voor mij. De Plotwending aan het eind met Ghost…wtf!  Op naar MW 3

call-of-duty-modern-warfare-2-fancast-726135

21-06-2016 Call Of Duty 4: Modern Warfare.  Welgeteld 2 avondjes (5 uur) voor nodig gehad. Maar voor een game van 2007. komt die grafisch prima mee. Op naar MW2…………(ik ga ze maar weer is 1 voor 1 spelen. World at War heb ik in het verleden al uitgespeeld. Die was steengoed.

cod4_modtools_sdk

25-05-2016: The Division. Ook een eerste Rogue neergeschoten met mijn team in de Dark Zone. Op naar de eerste DLC de 28ste. Lootgrinden is niet zo mijn ding meer, nu de Phoenix coins bijna niet te krijgen zijn….

maxresdefault

2015 (ergens) ID’s Rage. Deze game kreeg negatieve reviews, maar ik vind het een topgame. Verhaal, de actie. Alle extra’s zoals het racen en submissies. Ik heb hier toch een goeie 14 uur inzitten. Daarna weer verder met Borderlands 2 (Al speel je die never nooit uit lijkt wel)

RAGE-Box-Art

Hiervoor een hele tijd niks uitgespeeld. Omdat ik vooral Battlefield 3, en later Battlefield 4 online speelde. En wat andere games als Dayz. Ik kwam er pas na 50 uur in BF3 achter dat er een solo campagne in zat.

Borderlands 2 heb ik aardig wat uren in zitten ondertussen (24 uur in Borderlands 2 en 8 uur in de Pre-Sequel maar daar zit ik vast atm.), maar het lijkt als of je die games gewoon NIET uit kan spelen, Binnenkort met een collega samen erdoorheen. Hij heeft beide uitgespeeld.

Oja, Deze heb ik nog voor Rage uitgespeeld. Duurde ff gezien ik mijn PC 2x een herinstallatie gaf waardoor ik steeds weer een aantal saves terug moest om een of andere reden. Maar de moeite waard. 1 van de beste verhaallijnen in een game.

header